ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Τελικά, τι συνέβη στη Σουηδία που δεν έκαναν καραντίνα;

Φωτο: Fredrik Sandberg/TT via AP

Ο αρχιτέκτονας του αμφιλεγόμενου πειράματος της Σουηδίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού υποστηρίζει ότι σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας θα πρέπει να έχει αναπτύξει έως τώρα ανοσία στην Covid-19, άποψη, όμως, που δεν υποστηρίζουν τα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο Άντερς Τέγκνελ, επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, υποστήριξε σε δηλώσεις τον στον Observer ότι η πρόσφατη μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, που οδήγησε τη Νορβηγία να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς της περιορισμούς για τους Σουηδούς, σημαίνει πιθανώς ότι έχει επιτευχθεί στον πληθυσμό ανοσία της αγέλης σε ποσοστό «20% με 30% κι ίσως κάπως μεγαλύτερο σε κάποιες περιοχές».

Ο Τέγκνελ, που έχει ασκήσει κριτική στο αυστηρό lockdown σε άλλες χώρες της Ευρώπης , υποστήριξε ότι παράγοντες όπως το κλείσιμο των σχολείων και γραφείων λόγω των διακοπών δεν αρκούν για να εξηγήσουν τη μείωση των κρουσμάτων τον περασμένο μήνα. «Γιατί ακριβώς συνέβη αυτό τότε τόσο αιφνίδια είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε. Αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει κάποια σχέση ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων με ανοσία στον πληθυσμό», είπε.

Τι λένε οι μελέτες για την ανοσία της αγέλης στη Σουηδία

Ωστόσο, μελέτες που καταγράφουν τα επίπεδα αντισωμάτων στον πληθυσμό στη Σουηδία δεν συμφωνούν με τα ποσοστά που υποστηρίζει ο Τέγκνελ. Έρευνα τον Ιούνιο έδειξε ότι μόλις το 6,1% του πληθυσμού είχε αναπτύξει αντισώματα της Covid-19 ενώ τον ίδιο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας μόλις το 10% των κατοίκων της Στοκχόλμης είχε αναπτύξει ανοσία – από 40% που περίμενε ο Τέγκνελ μέχρι τα τέλη Μαϊου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο λόγος που δεν συνάδουν οι μελέτες με τις εκτιμήσεις του είναι ότι είναι δύσκολο να ληφθεί καλό δείγμα «επειδή προφανώς το επίπεδο ανοσίας διαφέρει πάρα πολύ μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων και μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Στοκχόλμης κ.ο.κ και γι’ αυτό όταν μετράμε μια ομάδα βρίσκουμε ποσοστό 4%-5% και σε άλλη έως και 25%».

Μέχρι την περασμένη Δευτέρα πάνω από 5.700 άνθρωποι είχαν χάσει τις ζωές του στη Σουηδία λόγω του κορωνοϊού, αριθμός πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με γειτονικές χώρες. Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων από την Covid-19 στη Σουηδία είναι πενταπλάσιο από εκείνο της Δανίας και σχεδόν δεκαπλάσιο σε σύγκριση με τη Φινλανδία.

Πηγή: iefimerida.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video