ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νόσος των air condition: Πώς εξαπλώνεται – Τι συμπτώματα θα νιώσεις

Η Νόσος των Λεγεωνάριων (Legionnaires' Disease) είναι μια λοίμωξη των πνευμόνων που μπορείτε να πάθετε εισπνέοντας σταγονίδια νερού από πράγματα όπως κλιματιστικά μηχανήματα (air condition), υδρομασάζ κλπ. Είναι μια σπάνια πάθηση, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και την ζωή του ασθενούς.

Η Νόσος των Λεγεωνάριων είναι γνωστή και ως νόσος των air condition, επειδή τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μεγάλη αύξηση των περιστατικών εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης χρήσης κλιματιστικών στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Νόσος των Λεγεωνάριων: Πώς μπορεί να κολλήσεις

Μπορεί να κολλήσετε τη νόσο των air condition εάν εισπνεύσετε μικροσκοπικά σταγονίδια νερού, τα οποία περιέχουν το βακτήριο της λεγιονέλας (legionella bacterium) που προκαλεί την μόλυνση.

Συνήθως η μόλυνση συμβαίνει σε κοινόχρηστους χώρους, όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία, ή γραφεία, όπου τα βακτήρια έχουν εισέλθει στην παροχή του νερού, ή στο σύστημα του κλιματισμού. Το τελευταίο συμβαίνει συχνότερα όταν δεν γίνεται σωστή συντήρηση των μονάδων κλιματισμού. Είναι πιο σπάνιο να κολλήσει κανείς αυτό το βακτήριο στο σπίτι.

Μπορείτε να κολλήσετε από πράγματα όπως:

air condition και λοιπά συστήματα κλιματισμού

πισίνες, σπα και υδρομασάζ

ντους, βρύσες και τουαλέτες

Συνήθως δεν μπορείτε να κολλήσετε από:

πόσιμο νερό που περιέχει τα βακτήρια

άλλα άτομα με την λοίμωξη (δεν είναι μεταδοτική από άτομο σε άτομο)

μέρη όπως λίμνες και ποτάμια

Νόσος των Λεγεωνάριων: Πώς εξαπλώνεται

Αφότου το βακτήριο Legionella μεγαλώσει και πολλαπλασιαστεί σε ένα σύστημα παροχής νερού ενός κτηρίου, το νερό που περιέχει τη Legionella στη συνέχεια πρέπει να εξαπλωθεί σε σταγονίδια αρκετά μικρά για να τα εισπνεύσει ο άνθρωπος.

Πολύ σπάνια, οι άνθρωποι μπορούν να αρρωστήσουν από το πόσιμο νερό που περιέχει Legionella. Αυτό συμβαίνει όταν το νερό πηγαίνει κατά λάθος στους πνεύμονες ενώ το καταπίνετε.

Σε γενικές γραμμές, η Νόσος των Λεγεωνάριων δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.

Νόσος των Λεγεωνάριων: Συμπτώματα

Η νόσος των air condition αναπτύσσεται συνήθως δύο έως δέκα ημέρες μετά την έκθεση στο βακτήρια της λεγιονέλας.

Ξεκινά συχνά με τα ακόλουθα σημάδια και συμπτώματα:

Πονοκέφαλος

Μυϊκοί πόνοι

Πυρετός που μπορεί να είναι 40°C και ακόμα υψηλότερος

Μέχρι τη δεύτερη ή τρίτη ημέρα, θα αναπτύξετε άλλα συμπτώματα που συνήθως είναι:

Βήχας, που μπορεί να προκαλέσει βλέννα και μερικές φορές αίμα (αιμόπτυση)

Δυσκολία στην αναπνοή

Πόνος στο στήθος

Γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως ναυτία, έμετος και διάρροια

Σύγχυση, ή άλλες ψυχικές μεταβολές

Αν και η νόσος των air condition επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες, περιστασιακά μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις σε πληγές και σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς.

Μια ήπια μορφή της νόσου (γνωστή ως Ποντιακός πυρετός, ή Pontiac fever) μπορεί να προκαλέσει πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους. Ο ποντιακός πυρετός δεν μολύνει τους πνεύμονές σας και τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν εντός δύο έως πέντε ημερών.

Νόσος των Λεγεωνάριων: Θεραπεία

Ίσως χρειαστεί να πάτε στο νοσοκομείο εάν έχετε διαγνωστεί με τη νόσο των air condition.

Η θεραπεία στο νοσοκομείο μπορεί να περιλαμβάνει:

ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιοτικών

οξυγόνο μέσω μάσκας προσώπου ή σωλήνων στην μύτη σας

μηχανισμό αναπνευστικής υποστήριξης

Όταν αρχίσετε να βελτιώνεστε, ίσως σας χορηγηθεί θεραπεία με λήψη αντιβιοτικών χαπιών στο σπίτι. Αυτή διαρκεί συνήθως μία έως τρεις εβδομάδες.

Οι περισσότεροι αναρρώνουν πλήρως, αλλά μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video