ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Tα πέντε τρόφιμα που μειώνουν κατά 40% τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας

Η αυξημένη κατανάλωση τσαγιού και φρούτων, όπως τα μύρτιλλα και τα μήλα, συνδέεται με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας, υποστηρίζουν νέα στοιχεία επιστημονικής έρευνας

Τα φυτά είναι γεμάτα με φυσικά χημικά στοιχεία που φαίνεται να βοηθούν σημαντικά πολλές πτυχές της υγείας μας.

Νέα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition δείχνουν, μάλιστα, ότι η υψηλή μακροχρόνια πρόσληψη συγκεκριμένων ειδών χημικών στοιχείων που υπάρχουν στα φυτά και λέγονται φλαβονοειδή σχετίζεται με μειωμένη κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις πληροφορίες υγείας 2.800 ανθρώπων μέσης ηλικίας 59 ετών, οι οποίοι δεν έπασχαν από άνοια και υποβλήθηκαν σε περιοδικές ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακά τεστ και απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τη διατροφή τους.

Από τα ευρήματα αναδείχθηκε ότι, 20 χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι που είχαν αναφέρει τη μεγαλύτερη πρόσληψη φλαβονοειδών είχαν περίπου 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια, σε σύγκριση με όσους είχαν αναφέρει τη χαμηλότερη πρόσληψη.

Τα είδη των φλαβονοειδών είναι πολλά, ωστόσο αυτά με την ισχυρότερη σύνδεση με τον χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας προέρχονταν από το τσάι, τα μήλα, τα αχλάδια, τα μύρτιλα και τις φράουλες.

Συγκεκριμένα, η υψηλότερη πρόσληψη αντιστοιχούσε περίπου σε 7,5 κούπες μύρτιλα, οκτώ μήλα ή αχλάδια και 19 κούπες τσάι τον μήνα, ενώ η χαμηλότερη αντιστοιχούσε σε σχεδόν μηδενική κατανάλωση τσαγιού ή μύρτιλων και λιγότερα από δύο μήλα τον μήνα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η μελέτη ήταν παρατηρητική και δεν αποδεικνύει ότι η υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών προστάτευσε τους ανθρώπους από την ανάπτυξη άνοιας, με τους ερευνητές να αναφέρουν ότι άλλα στοιχεία δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή μπορεί, πράγματι, να αποτρέπουν την εγκεφαλική φλεγμονή και να προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video