ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απόλυτος μύθος η ανοσία της αγέλης. Τα τρία βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό στάθηκε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος. Επίσης, μίλησε για το γεγονός πως μολύνονται κυρίως νέοι άνθρωποι, αλλά και για το γεγονός πως κρούσματα παρουσιάζονται σε αστικά κέντρα.

«Το μήνυμα το έχουν πάρει οι ευπαθείς άνθρωποι και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Οι νέοι που εκτίθενται πιο εύκολα, λόγω της κυκλοφορίας τους, είναι λογικό να μολύνονται περισσότερο. Ωστόσο, έχουμε πιο ήπιες νοσήσεις», τόνισε ο καθηγητής.

Όσον αφορά για το γεγονός πως νόσησαν αρκετοί άνθρωποι στην Αττική, σημείωσε: «Όταν τα κρούσματα σε μια περιοχή αυξάνονται, μας ανησυχεί», για να υπενθυμίσει εκ νέου τα μέτρα προστασίας. «Αρχίζουμε να ξεχνάμε», τόνισε, «δεν έχουμε εμβόλιο ή άλλη παρέμβαση, έχουμε δύο "όπλα" την προφύλαξη και για εμάς, την καλύτερη γνώση της νόσου».

Ο κ. Γαργαλιάνος στάθηκε σε τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε ως πολίτες:

    Να φοράμε τη μάσκα σε κλειστούς χώρους
    Να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό.
    Να κρατάμε αποστάσεις.

Σε ερώτηση για το αν πλησιάζει «καμπανάκι κινδύνου» για τον κορονοϊό, απάντησε: «Ακόμη δεν έχει φτάσει ο δείκτης "R" στο 1, ούτε έχει ξεπεράσει το 0,5 ή το 0,6. Δεν αξίζει τον κόπο να παίζουμε με τα νούμερα». Δεν χρειάζεται να αυξάνονται τα μέτρα, όταν αυξάνονται τα κρούσματα, είπε για να υπενθυμίσει την τήρηση των μέτρων.

Ερωτηθείς για τα πανηγύρια και αν είναι εφικτό να γίνουν με την τήρηση των μέτρων, επισήμανε ότι δεν υπάρχει «μαγική συνταγή», καθώς «αν υπήρχε θα το εισαγούμασταν. Εμείς απλώς εισηγήσεις κάνουμε, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η Πολιτεία, αλλά για τα πανηγύρια δεν μπορεί να γίνουν».

Αναφορικά με το μοντέλο της «ανοσίας της αγέλης», το χαρακτήρισε «απόλυτο μύθο» και έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία του σουηδικού μοντέλου. «Σε χώρες που επλήγησαν μαζικά από τον κορονοϊό, τα αντισώματα δεν ξεπέρασαν το 5%».

Τέλος, έκανε σαφές ότι «δεν γίνεται αυτό, για να αποκτήσει ανοσία η κοινότητα, να πιάσουμε την ανοσία τη συλλογική, πρέπει να ξεπεραστεί το 70-75% θετικότητας ο πληθυσμός, η Σουηδία έφτασε το 5%. Αυτό γίνεται μόνο με το εμβόλιο».

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video