ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κορωνοϊός: Γιατί η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος πιο βαριά

Στοιχεία που προκύπτουν από ολόκληρο τον κόσμο υποδηλώνουν ότι όσοι είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν βαρύτερα από την COVID-19, την νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός SARS-CoV2.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μαθαίνουν για τους συγκεκριμένους μηχανισμούς που ενδεχομένως να μπορούν να ερμηνεύσουν την σχέση αυτή, αλλά ως πιθανούς παράγοντες αναφέρουν τους εξής:

Το λίπος προκαλεί καταπόνηση

-Η παχυσαρκία οδηγεί σε συγκέντρωση λίπους στα ζωτικά όργανα, όπως στην καρδιά, και προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη και υπέρταση. Αυτό σημαίνει ότι η παχυσαρκία συχνά συμπίπτει με άλλα προβλήματα υγείας, περιλαμβανομένου του διαβήτη, μιας ασθενέστερης καρδιάς και λιγότερο λειτουργικών νεφρών και ήπατος.

-Το πλεονάζον λίπος μπορεί επίσης να επηρεάσει το αναπνευστικό σύστημα. Με άλλα λόγια, μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον δύσπνοια και να τον καταστήσει λιγότερο ικανό να δεχτεί οξυγόνο στο αίμα και στον οργανισμό του. Είναι εξάλλου πιθανό να έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού.

- «Η παχυσαρκία ασκεί επιπλέον πίεση και μεταβολικό βάρος σχεδόν σε κάθε οργανικό σύστημα του σώματος», δήλωσε η Σούζαν Τζεμπ, καθηγήτρια διατροφής και υγείας του πληθυσμού στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Επομένως, μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών από την COVID-19».

Λιπώδης ιστός

- Ο λιπώδης ιστός, γνωστός και ως αδιπικός ιστός, περιλαμβάνει υψηλά επίπεδα ενός ενζύμου που αποκαλείται ένζυμο μετατροπής της αγγειοτενσίνης -ή ACE2- το οποίο χρησιμοποιείται από τον νέο κορωνοϊό για να εισέλθει στα κύτταρα.

Όσοι έχουν υψηλότερα επίπεδα του ACE2 στο αίμα τους και σε άλλους ιστούς είναι πιθανόν πιο επιρρεπείς σε μια μόλυνση από COVID-19.

Η σύγκρουση δύο «πανδημιών»

Ο Φραντσέσκο Ρουμπίνο, ειδικός στην παχυσαρκία και πρόεδρος του Τμήματος Βαριατρικής & Μεταβολικής Χειρουργικής στο πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου, χαρακτηρίζει την σχέση της COVID με την παχυσαρκία «σύγκρουση δύο πανδημιών».

«Η πανδημία του κορωνοϊού φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αντιμετώπισης της παχυσαρκίας πιο επιθετικά. Ένα μάθημα από την πανδημία της COVID-19 είναι ότι η μη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας δεν αποτελεί επιλογή».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video