ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιατί στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον νεότερης ηλικίας ασθενείς

Από τις αρχές Ιουλίου παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με λοίμωξη Covid-19. Συγκεκριμένα, την τελευταία ημέρα του Ιουνίου είχαν καταγραφεί 41 ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, ενώ χθες, Κυριακή ο αριθμός τους ανερχόταν σε 83, εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια μείωση αναφορικά με την ηλικία όσων εισέρχονται στη ΜΕΘ, καθώς η διάμεση ηλικία τους είναι 58 χρόνων, τη στιγμή που τον περασμένο μήνα η διάμεση ηλικία όσων ασθενών νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία αναφοράς, ήταν τα 75 έτη.

«Η μείωση της διάμεσης ηλικίας των διασωληνωμένων οφείλεται στο γεγονός ότι μολύνονται και νοσούν περισσότερο οι νεώτεροι ηλικιακά γιατί εκτίθενται πιο πολύ στον κορωνοϊό και έχουν πιο χαλαρή συμπεριφορά. Φαίνεται πως οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην μολυνθούν και φυσικά να νοσήσουν» εξηγεί η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρία Αναστασία Κοτανίδου.

Τέλος, η ειδικός επισημαίνει τη σημαντική γνώση που έχει αποκτηθεί το διάστημα της πανδημίας από τους επαγγελματίες υγείας στην αντιμετώπιση της λοίμωξης Covid-19, καθώς και τον τρόπο που αυτό έχει επηρεάσει τη νοσηλεία και την περίθαλψη, μειώνοντας την επίπτωση της νόσου, κάτι που αποτυπώνεται στις λιγότερες διασωληνώσεις σε σχέση με τις νοσηλείες, αλλά και στις απώλειες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video