ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε ωμές

Η ωμοφαγία αποτελεί άλλη μία διατροφική τάση των τελευταίων ετών.

Οι τροφές καταναλώνονται ωμές και ακατέργαστες, καθώς σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, το μαγείρεμα προκαλεί απώλεια θρεπτικών ουσιών.

Η κατανάλωση ωμών ή μισομαγειρεμένων τροφών ωστόσο, εγκυμονεί τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης και δηλητηρίασης.

Δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε ωμές:

Ζύμη: Τον περασμένο μήνα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΗΠΑ) προχώρησαν σε μια σημαντική υπενθύμιση εν όψει της εορταστικής περιόδου. Αυτή αφορούσε την μη κατανάλωση ζύμης μπισκότων και παρόμοιων συνταγών, καθώς μπορεί να περιέχει αυγά, τα οποία ενοχοποιούνται συχνά για σαλμονέλα όταν δεν έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, το αλεύρι μπορεί να περιέχει επιβλαβή στελέχη βακτηρίων όπως το E.coli. Η μόλυνση πιθανόν οφείλεται στην έκθεση σε ζωικά περιττώματα που υπάρχουν στα πεδία σίτου και γύρω από αυτά.

Πατάτες: Οι ωμές πατάτες, ιδιαίτερα όσες είναι πράσινες, παράγουν σολανίνη. Πρόκειται για τοξικό αλκαλοειδές που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, διάρροια, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα. Αποφεύγετε να καταναλώνετε πράσινες πατάτες, ακόμη και αν είναι μαγειρεμένες. Εκτός της σολανίνης, οι ωμές πατάτες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, το οποίο ο οργανισμός δεν μπορεί να διασπάσει εύκολα, με αποτέλεσμα να εκδηλώσετε σοβαρά πεπτικά προβλήματα.

Χοιρινό: Χάρη στη νομοθεσία για την παραγωγή χοιρινού κρέατος, οι κίνδυνοι που συνδέονται με το μη μαγειρεμένο χοιρινό, έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρ' όλα αυτά, είναι δυνατό να ανευρεθούν παράσιτα όπως η Trichinella spiralis που προκαλεί τριχινέλλωση, τα βασικά συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν πυρετό, κοιλιακό άλγος και ναυτία, ενώ σε σοβαρότερη εκδοχή μπορεί να προκαλέσει μυαλγία, πρήξιμο του προσώπου ή των ματιών.

Κόκκινα φασόλια: Η κατανάλωση ωμών κόκκινων φασολιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ναυτία, εμετό και διάρροια λόγω της φυτοαιμαγλουτινίνης, μιας λεκτίνης που υπάρχει και σε άλλες τροφές φυτικής προέλευσης, αλλά βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στα ωμά κόκκινα φασόλια. Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ανάλογα με αυτά της τροφικής δηλητηρίασης. Είναι λοιπόν απαραίτητο να τα βράζετε καλά πριν τα καταναλώσετε.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video