ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα 12 σημάδια ότι πρέπει να δεις ψυχολόγο

Αν συμβαίνει κάτι ελπιδοφόρο τα τελευταία χρόνια στα καθ’ ημάς, αυτό είναι πως το ταμπού του ψυχολόγου παύει σιγά σιγά να αποτελεί ταμπού. Πώς, όμως, ξέρεις πότε πρέπει να το πάρεις απόφαση και να κάνεις το μεγάλο βήμα;

Η σύντομη απάντηση είναι πως αν το σκέφτεσαι, καλή ιδέα είναι και να το κάνεις –κακό αποκλείεται να σου κάνει. Αν, όμως, ψάχνεις μια πιο εξατομικευμένη/ συγκεκριμένη απάντηση, η παρακάτω λίστα είναι ενδεικτική –αν απαντήσεις ένα ή περισσότερα «ναι», πρέπει να δεις ψυχολόγο.

Έχεις εντοπίσει ένα πρόβλημα συμπεριφοράς (π.χ. πολύ έντονο θυμό) που δεν ξέρεις πού οφείλεται, και σου δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σου με τους άλλους.

Σκέφτεσαι συχνά ότι η ζωή σου είναι μουντή και χωρίς νόημα.

Δυσφορείς με όσους έχουν περισσότερη τύχη από εσένα.

Αν σκεφτείς τις προηγούμενές σου σχέσεις, θα εντοπίσεις ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο συμπεριφοράς (δικής σου ή των άλλων) και κάποια κοινά στοιχεία που οδήγησαν στη διάλυσή τους.

Έχεις την τάση να δραματοποιείς τις καταστάσεις.

Έχεις σκεφτεί να αυτοκτονήσεις.

Έχεις ένα πρόβλημα υγείας (π.χ. έντονους πονοκεφάλους ή στομαχόπονο) το οποίο επαναλαμβανόμενες εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν πού οφείλεται, άρα ούτε και να αντιμετωπίσουν.

Θεωρείς ότι φταις εσύ για κάθε κακό που σου συμβαίνει –ή ακόμα ανησυχητικότερα που συμβαίνει στους γύρω σου.

Δεν έχεις καθόλου στενές σχέσεις –ή είχες κάποιες στο παρελθόν, αλλά έχουν όλες τελειώσει.

Νιώθεις έντονο άγχος πριν από οποιαδήποτε συναναστροφή, είτε αυτή συμβαίνει σε πλαίσιο επαγγελματικό, φιλικό, κοινωνικό ή ακόμα και οικογενειακό.

Νιώθεις συχνά στεναχώρια την αιτία της οποίας δεν μπορείς να εντοπίσεις.

Σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις στην θέση του άλλου, και να καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτεται, ή/και να αποκωδικοποιήσεις οποιουδήποτε είδους εξωλεκτική επικοινωνία (εκφράσεις του προσώπου, τόνο της φωνής, γλώσσα του σώματος κλπ).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video