ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κύστη κόκκυγος: Τι ισχύει για το κολύμπι στην θάλασσα

Το καλοκαίρι και η θάλασσα είναι έννοιες συνυφασμένες για όλους τους Έλληνες. Από μικρά παιδιά περιμένουμε να έρθουν οι ζέστες για να πάμε στην παραλία και να κολυμπήσουμε στην θάλασσα.

Τι συμβαίνει, όμως, αν κάποιος άνθρωπος έχει κάνει επέμβαση για κύστη κόκκυγος και είναι ακόμα σε περίοδος επούλωσης; Μπορεί να κάνει μπάνιο στην θάλασσα, την στιγμή που ακόμα και το μπάνιο στο σπίτι του γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο, ώστε να μην μολυνθεί η πληγή από την επέμβαση;

Τι είναι η κύστη κόκκυγος
Μια κύστη κόκκυγος είναι μια ανώμαλη κοιλότητα του δέρματος που συνήθως περιέχει τα μαλλιά υπολείμματα νεκρού δέρματος. Είναι μια κύστη που δημιουργείται σχεδόν πάντα κοντά στον κόκκυγα, στην κορυφή των γλουτών.

Αυτές οι κύστες συνήθως συμβαίνουν όταν τρίχες τρυπούν το δέρμα και στη συνέχεια εισχωρούν σε αυτό προκαλώντας φλεγμονή. Αν μια κύστη κόκκυγος μολυνθεί, το απόστημα που δημιουργείται είναι συχνά εξαιρετικά επώδυνο. Η κύστη μπορεί να αποστραγγιστεί μέσω μιας μικρής τομής ή να αφαιρεθεί τελείως χειρουργικά.

Η κύστη κόκκυγος συμβαίνουν συχνότερα σε νέους άνδρες και το πρόβλημα έχει μια τάση να επαναλαμβάνεται. Οι άνθρωποι που κάθονται για μεγάλες χρονικές περιόδους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μια κύστη κόκκυγος.

Εάν μία χρονίως μολυσμένη κύστη κόκκυγος δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να υπάρχει ένας ελαφρώς αυξημένος κίνδυνος το άτομο να αναπτύξει έναν τύπο καρκίνου του δέρματος που ονομάζεται ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση και πώς επουλώνεται η πληγή
Μετά την επέμβαση, ο γιατρός σας μπορεί να επιλέξει να:

Αφήσει την πληγή ανοιχτή: Στην επιλογή αυτή, η χειρουργική πληγή παραμένει ανοιχτή και γεμάτη με ειδικό επίδεσμο για να μπορέσει να θεραπευτεί από μέσα προς τα έξω. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε μεγαλύτερο χρόνο επούλωσης, αλλά συνήθως εμπεριέχει χαμηλότερο κίνδυνο μιας επαναλαμβανόμενης λοίμωξης της κύστης.
Κλείσει την πληγή με ράμματα: Σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος επούλωσης είναι μικρότερος, αλλά υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος υποτροπής.
Η φροντίδα της πληγής είναι εξαιρετικά σημαντική μετά την επέμβαση. Ο γιατρός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες για το πώς να αλλάζετε τις γάζες/επιδέσμους, πώς να βάζετε και να βγάζετε τα ρούχα σας με προσοχή, καθώς και τι να περιμένετε από μια φυσιολογική διαδικασία επούλωσης. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ξυρίσετε την περιοχή γύρω από την πληγή για να αποτρέψετε τυχόν τρίχες να εισέλθουν σε αυτή.

Τι συμβαίνει με το κολύμπι στην θάλασσα
Ο χρόνος επούλωσης της πληγής από την επέμβαση κύστη κόκκυγος είναι αρκετά μεγάλος. Ως εκ τούτου, πολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι μετά από μερικές εβδομάδες, οπότε και η πληγή φαινομενικά θα έχει αρχίσει να κλείνει, μπορούν να κάνουν ελεύθερα μπάνιο, τόσο στο ντους του σπιτιού τους, όσο και στην θάλασσα.

Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ! Είναι σώφρον να αποφύγετε να κολυμπήσετε στην θάλασσα, ή ακόμα και απλά να μπείτε στο νερό, επειδή υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί η πληγή. Αν συμβεί αυτό η ταλαιπωρία και τα προβλήματα που συνοδεύουν μια τέτοια μόλυνση θα είναι πολύ επώδυνα.

Υπάρχουν κάποιες πρόχειρες λύσεις “στεγανοποίησης” της περιοχής της πληγής, ώστε να μην περνάει νερό. Αν εφαρμόσετε κάτι τέτοιο, τότε θυμηθείτε ότι αν επιλέξετε να μπείτε στην θάλασσα, καλό θα είναι να μην κολυμπήσετε, αλλά απλά να μπείτε στο νερό, να κάτσετε λίγη ώρα (ίσα-ίσα για να “δροσιστείτε”) και να βγείτε πάλι έξω.

ΠΗΓΗ: mayoclinic.org


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video