ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίμονο ρέψιμο: Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει!!

Η ερυγή, όπως ονομάζεται στον επιστημονικό χώρο το ρέψιμο, είναι ένας τρόπος να απελευθερωθούν τα «παγιδευμένα» αέρια που υπάρχουν στο στομάχι.

Μπορεί να σας φέρνει σε αμηχανία αν συμβεί σε δημόσιο χώρο, όμως σπανίως είναι επικίνδυνο ή υποδεικνύει σοβαρό πρόβλημα.

Η πιο κοινή αιτία του ρεψίματος, εξηγεί η Δρ Ράμπια ντε Λατούρ, γαστρεντερολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, είναι η λεγόμενη αεροφαγία, δηλαδή η κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα. Η αεροφαγία πολλές φορές συμβαίνει αθέλητα, για παράδειγμα όταν πίνουμε ένα αναψυκτικό ή μασάμε τσίχλα.

Η επίσκεψη στον γιατρό, επισημαίνει η γιατρός, κρίνεται απαραίτητη αν το ρέψιμο εξελίσσεται σε σημαντική ενόχληση, αν συμβαίνει τρεις ή και τέσσερις ημέρες την εβδομάδα ή αν συνοδεύεται από άλλα, σοβαρά συμπτώματα.

 

1. Ξαφνικός εμετός: Το επίμονο ρέψιμο που συνοδεύεται από ναυτία, εμετό και έντονο πόνο στην κοιλιά μπορεί να υποδεικνύει μια απλή γαστρεντερίτιδα ή και κάτι σοβαρότερο, όπως απόφραξη του εντέρου ή και καρκίνο. Καλό είναι λοιπόν να αξιολογείται από τον γιατρό ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του.

2. Έντονο φούσκωμα: Το ενοχλητικό φούσκωμα μπορεί να προκληθεί από δεκάδες διαφορετικές αιτίες, από την κατάποση αέρα μέχρι μια τροφική δυσανεξία. Σοβαρό κρίνεται το φούσκωμα που είναι πολύ έντονο, συνοδεύεται από πόνο στην κοιλιακή χώρα, δεν υποχωρεί με συμβατικές μεθόδους ή συνδυάζεται με τάση για εμετό.

3. «Σουβλιές» στα πλευρά: Το επίμονο ρέψιμο μπορεί να οφείλεται και σε διαφραγματοκήλη, όταν το στομάχι διογκώνεται και πιέζει τον οισοφάγο. Η δυσφορία που προκαλεί η διαφραγματοκήλη είναι αρκετά έντονη και απαιτείται επείγουσα επέμβαση σε περίπτωση που αποκόπτει τη φυσιολογική ροή του αίματος στην περιοχή της κοιλιάς.

4. Καούρα: Αν το ρέψιμο εκδηλώνεται μετά το φαγητό και συνοδεύεται από μια όξινη γεύση στο στόμα και ένα αίσθημα «καψίματος» στο στήθος, πιθανότατα είναι αποτέλεσμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η καούρα που τη χαρακτηρίζει πρέπει να τίθενται υπό έλεγχο ώστε να αποφευχθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οισοφάγο.

5. Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Η ανεξήγητη απώλεια βάρους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με το επίμονο ρέψιμο είναι ένα ακόμη σημάδι εντερικής απόφραξης. Πολύ σπάνια, η ακούσια απώλεια κιλών συνδυαστικά με το ρέψιμο υποδεικνύουν καρκίνο του στομάχου.

6. Γαστρεντερικά συμπτώματα: Όταν εκδηλώνεται ευρύ φάσμα γαστρεντερικών συμπτωμάτων μαζί με το ρέψιμο (διάρροια, δυσκοιλιότητα, αέρια), τότε πιθανότατα υπάρχει κάποια διαταραχή στη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος που οφείλεται σε παθήσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη ή κάποια άλλη τροφική ευαισθησία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video