ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η μικρή κατανάλωση αλκοόλ περιορίζει τον κίνδυνο θνησιμότητας

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine ρίχνει νέο φως στο πώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία και τη θνησιμότητα.

Αν και ορισμένα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, άλλα προκάλεσαν έκπληξη.

Όσοι κάνουν ελαφρά κατανάλωση (1-3 ποτά την εβδομάδα) έχουν χαμηλότερο γενικό κίνδυνο να πεθάνουν νέοι σε σύγκριση με όσους απέχουν.

Η έρευνα του Queen's University Belfast έγινε σε 99.654 ενήλικες, 55 έως74 ετών.

Συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το ιστορικό διατροφής τους και παρακολουθήθηκαν για 9 χρόνια κατά μέσον όρο.

Οι ερευνητές εστίασαν στα ιατρικά αρχεία των συμμετεχόντων για να αποκτήσουν στοιχεία για διαγνώσεις καρκίνου.

Η μέση, δια βίου πρόσληψη αλκοόλ στους συμμετέχοντες ήταν περίπου 2 ποτά την εβδομάδα-4 στους άντρες, ελαφρώς λιγότερα από 1 στις γυναίκες.

Ο  γενικός κίνδυνος θανάτου ήταν χαμηλότερος σε άντρες και γυναίκες που έπιναν λιγότερο από μισό ποτό την ημέρα, ελαφρώς υψηλότερος σε όσους δεν έπιναν καθόλου και σημαντικά υψηλότερος σε όσους έπιναν περισσότερο από μισό ποτό την ημέρα. Ο κίνδυνος καρκίνου αυξανόταν με την υψηλότερο κατανάλωση αλκοόλ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video