ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Widow Maker: Η καρδιακή προσβολή που λένε ότι “δημιουργεί χήρες”!

Widow Maker: Η καρδιακή προσβολή που λένε ότι “δημιουργεί χήρες”!

Κάθε καρδιακή προσβολή μπορεί να αποδειχτεί μοιραία, αλλά ένας συγκεκριμένος τύπος, που ονομάζεται “Widow Maker”, είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους.

Η καρδιακή προσβολή λοιπόν, που λένε ότι “δημιουργεί χήρες” (widow maker), μπορεί να συμβεί ξαφνικά όταν μια κλειστή αρτηρία που μεταφέρει αίμα προς την καρδιά γίνεται σχεδόν αποκλεισμένη. Χωρίς θεραπεία έκτακτης ανάγκης, ο ασθενής σπανίως επιβιώνει.

Παρά το όνομά της, η καρδιακή προσβολή widow maker “χτυπά” και τις γυναίκες.

Πώς συμβαίνει

Οι καρδιακοί μυς σας χρειάζονται μια σταθερή παροχή αίματος. Όταν κάτι διακόπτει τη ροή, τότε επέρχεται καρδιακή προσβολή. Χωρίς οξυγόνο, τα κύτταρα στους καρδιακούς μυς αρχίζουν να πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η καρδιακή προσβολή widow maker συμβαίνει όταν υπάρξει ένα μεγάλο μπλοκάρισμα στην αρχή της αριστεράς κύριας αρτηρίας, ή της αριστεράς πρόσθιας αρτηρίας. Είναι ένας μεγάλος αγωγός αίματος. Αν το αίμα μπλοκαριστεί απόλυτα σε αυτό το σημείο, η προκύπτουσα καρδιακή προσβολή είναι -χωρίς επείγουσα περίθαλψη- σχεδόν πάντα θανατηφόρα.

Συμπτώματα

Θα έχετε τα ίδια προειδοποιητικά σημάδια όπως με άλλα είδη καρδιακών προσβολών.

 • Πόνος, ή δυσφορία στο στήθος: Αυτό είναι το πιο κοινό σύμπτωμα για όλους. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο, πίεση, ή βάρος στο κέντρο του στήθους σας για αρκετά λεπτά. Το συναίσθημα μπορεί να υποχωρήσει και στη συνέχεια να επιστρέψει.
 • Πόνος στο άνω μέρος του κορμού, ή μια γενικευμένη δυσφορία στο σώμα: Μπορεί να το αισθανθείτε στο ένα ή και στα δύο χέρια, στην πλάτη, στον αυχένα, στο σαγόνι και στο στομάχι.
 • Δυσκολία στην αναπνοή: Μια αίσθηση σαν να μην μπορείτε να πάρετε ανάσα. Αυτό μπορεί να συμβεί με, ή χωρίς δυσφορία στο στήθος. Οι γυναίκες αναφέρουν πιο συχνά το εν λόγω σύμπτωμα.
 • Ναυτία
 • Κρύος ιδρώτας
 • Ζαλάδα
 • Πόνος στο πίσω μέρος της γνάθου

Η κατεπείγουσα θεραπεία μπορεί να σώσει τη ζωή του/της ασθενούς. Καλέστε άμεσα το 166! Αυτό είναι σχεδόν πάντα καλύτερο από το να χρειαστεί κάποιος να σας οδηγήσει μέχρι τα Επείγοντα κάποιου νοσοκομείου.

Αιτίες

Η καρδιακή προσβολή, συμπεριλαμβανομένης της widow maker, συμβαίνει συνήθως εξαιτίας ενός συνδυασμού τρόπου ζωής και γενετικής προδιάθεσης. Η χοληστερόλη και η συσσώρευση λίπους φράζουν τις αρτηρίες σας με την πάροδο του χρόνου και αποκλείουν την ροή του αίματος.

Είναι πιο πιθανό να πάθετε καρδιακή προσβολή αν:

 • καπνίζετε
 • είστε παχύσαρκοι
 • καταναλώνετε πολλά ανθυγιεινά τρόφιμα
 • είστε πάνω από 45 χρόνων (άνδρες) ή 55 χρόνων (γυναίκες)
 • δεν ασκείστε
 • έχετε υπέρταση
 • έχετε ανεξέλεγκτο διαβήτη
 • έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών παθήσεων
Θεραπεία

Είναι εφικτό να επιβιώσει κανείς από μια καρδιακή προσβολή widow maker, εάν οι γιατροί προλάβουν να σας κουράρουν γρήγορα. Τα πρώτα 90 λεπτά από την στιγμή της καρδιακής προσβολής είναι κρίσιμα σε αυτή την περίπτωση. Η αποκατάσταση της ροής του αίματος μπορεί να αποτρέψει τις πληγές στην καρδιά σας, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη.

Πιθανότατα οι γιατροί θα σας κάνουν αγγειοπλαστική επέμβαση και θα σας τοποθετήσουν ένα ή περισσότερα στεντ. Εάν εντοπίσουν μπλοκαρίσματα σε τρεις ή περισσότερες στεφανιαίες αρτηρίες, ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

https://www.webmd.com

πηγή: iatropedia.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video