ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τι σημαίνει ο δείκτης SPF στο αντιηλιακό σου;

Το καλοκαίρι φτάνει και ήδη κάποιοι έχουν αγοράσει τα πρώτα αντιηλιακά, λάδια και σπρέι.

Αλλά τι ακριβώς σημαίνει το SPF που αναγράφεται παντού;

Αρχικά να πούμε ότι όταν μιλάμε για SPF αναφερόμαστε στις λέξεις Sun Protection Factor, άκα δείκτης αντηλιακής προστασίας.

Σήμερα, δεν έχουν καμία χρησιμότητα οι οδηγίες που δίνονταν παλιά για τον τύπο του δέρματος και το πόσο σκούρος ή ανοιχτός είναι. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως χρωματικού τόνου επιδερμίδας πρέπει να φορούν αντηλιακό καθώς ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος σε όλους ανεξαιρέτως.

To SPF είναι ουσιαστικά οι περισσότερες φορές που θα χρειαστεί ο ήλιος για να προκαλέσει έγκαυμα στην επιδερμίδα. Δηλαδή στο αντιηλιακό με δείκτη SPF 30, ο ήλιος θα χρειαστεί 30 φορές περισσότερες για να κάψει το δέρμα σου, σε σχέση με την έκθεση σε αυτόν μη φορώντας αντηλιακό.

Οι πιο δημοφιλείς δείκτες είναι το SPF30 και SPF50 ενώ κυκλοφορούν πλέον και αντιηλιακά με δείκτη SPF50+

Πάντως, ο δείκτης SPF δεν είναι ο μόνος δείκτης αντηλιακής προστασίας. Το αντιηλιακό σου πρέπει να μπλοκάρει και τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB ευθύνονται για το έγκαυμα (όπου Β = Burn) και οι UVA εισχωρούν ακόμα πιο βαθιά στην επιδερμίδα, προκαλώντας σημάδια γήρανσης, ρυτίδες και ελιές (όπου Α = aging). Συνολικά θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος (θα το δεις πάνω στο μπουκάλι του αντιηλιακού ως broad spectrum.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video