ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας; Δείτε γιατί είναι ανησυχητικό

Τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη ο διακεκομμένος ύπνος δεν θεωρείται απλώς σύμπτωμα του σύγχρονου τρόπου ζωής και των πιέσεων που υφίστανται εργαζόμενες, αλλά και μακροχρόνια άνεργες πληθυσμιακές ομάδες.

Για χρόνια, ο ύπνος με διαλείμματα κατά τη διάρκεια της νύχτας συνδεόταν με διάφορες εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου, ωστόσο όλες οι σχετικές μελέτες κατέληγαν απλώς στο ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο με σοβαρές συνέπειες μακροπρόθεσμα στην υγεία των ανθρώπων.

Αυτό μέχρι πρόσφατα, οπότε και προέκυψαν τα αποτελέσματα μελέτης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις που προχωρά σε έναν σαφέστερο συσχετισμό ανάμεσα στις συνεχείς αφυπνήσεις κάποιου μέσα στη νύχτα και στον τρόπο που αυτό όχι απλώς είναι επιβλαβές για τη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά αποτελεί ένα πρώτο σημάδι για την πάθηση από την οποία θα νοσήσει στο μέλλον.

Βάσει της έρευνας που εκπονήθηκε σε 516 ανθρώπους ηλικίας 71-78 ετών, διαπιστώθηκε ότι πρωτεΐνες που συνδέονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ εμφανίζονταν σε υψηλότερα, από το κανονικό, επίπεδα σε ανθρώπους που είχαν την τάση να ξυπνούν εύκολα και συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Οργανισμό κατά του Αλτσχάιμερ, ένα 20% γυναικών και ένα 30% ανδρών υποφέρουν από αποφρακτική άπνοια, μία συνήθη διαταραχή που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα επεισόδια άπνοιας πυκνώνουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας και λίγο πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πότε, όμως, κάποιος πρέπει να ανησυχήσει για τον –μάλλον- ταραγμένο, γεμάτο διακοπές ύπνο του; Η συχνότητα είναι το πρώτο στοιχείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει: άτομα που πάσχουν από διαταραχές του αναπνευστικού και εν συνεχεία ενδέχεται να νοσήσουν από εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, μπορεί να ξυπνούν έως και 60 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο αριθμός φαντάζει υπερβολικός, ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες ύπνου προσμετρώνται και οι φορές που ο ασθενής ξύπνησε, χωρίς να έχει πλήρως τη συνείδηση του – το λεγόμενο μεσοΰπνι- ή ξύπνησε και να κοιμήθηκε αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση και όπως επισημαίνεται από τους ειδικούς πρόκειται για φαινόμενο που χρήζει παρακολούθησης, ενώ κατά τον ίδιο τρόπο υπογραμμίζονται οι βλαβερές μακροπρόθεσμές συνέπειες που το “snooze” μπορεί να σημαίνει για τον ανθρώπινο εγκέφαλο: αν ξυπνήσατε, μη βάζετε το κινητό ή το ξυπνητήρι να χτυπήσει μετά από 10 λεπτά (κι άλλα 10). Απλώς σηκωθείτε από το κρεβάτι, αν θέλετε να είστε διαυγής όλη την υπόλοιπη μέρα και να αποφύγετε το αίσθημα κόπωσης που συνήθως διαρκεί έως το μεσημέρι και συνοδεύεται από πονοκέφαλο, κακή διάθεση και μειωμένα ανακλαστικά.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video