ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υποθυρεοειδισμός και μνήμη - Δείτε πώς θα την βελτιώσετε

Ίσως ένα  από τα πιο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με υποθυρεοειδισμό είναι ότι, πολλές φορές, η συγκέντρωση γίνεται δύσκολη, και εμφανίζονται προβλήματα με την μνήμη.

Η ορμόνη του θυρεοειδούς αδένα ελέγχει τον μεταβολισμό κάθε οργάνου του σώματος, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος. Όταν τα επίπεδα αυτής της ορμόνης είναι χαμηλά, η μνήμη μας και η δυνατότητά μας αν συγκεντρωθούμε επηρεάζονται.

Για πολλούς ασθενείς, αυτό το σύμπτωμα δεν είναι πολύ σημαντικό. Άλλωστε, μια έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπεία μπορούν να σταματήσουν αυτά τα συμπτώματα, όπως και άλλα του υποθυρεοειδισμού. Αν, όμως, δεν λαμβάνετε θεραπεία, μπορεί το πρόβλημα να γίνει πιο σοβαρό, να προκληθούν σημαντικά προβλήματα στον οργανισμό, μεταξύ των οποίων προβλήματα στις γνωστικές σας δεξιότητες—αυτές οι περιπτώσεις, όμως, είναι πολύ σπάνιες.

Τα καλά νέα σε όλο αυτό; Είναι πάρα πολύ εύκολο να μετρήσετε τα επίπεδα θυρεοειδικής ορμόνης σας, και οι εξετάσεις είναι τόσο ακριβείς, που ο γιατρός σας θα μπορέσει να σας ενημερώσει αν λαμβάνετε την σωστή δοσολογία φαρμάκων. Αν διαχειρίζεστε την ασθένειά σας, τα προβλήματα μνήμης δεν θα είναι σημαντικά.

Πώς θα βελτιώσω τη μνήμη μου;
Μην ξεχνάτε ποτέ τα φάρμακά σας: Είναι ο μόνος τρόπος να ρυθμίσετε σωστά την θυρεοειδική ορμόνη, και να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Γυμναστείτε: Η τακτική άσκηση έχει πολύ μεγάλα οφέλη για τον εγκέφαλό μας, συνεπώς είναι απαραίτητο να γυμνάζεστε. Επίσης, το να βγαίνετε από το σπίτι και να έχετε κοινωνική ζωή είναι ακόμα ένας παράγοντας που επηρεάζει την καλή υγεία του εγκεφάλου.

Κοιμηθείτε καλά: Φτιάξτε το πρόγραμμα του ύπνου σας, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, καθώς ο αρκετός ύπνος είναι αναγκαίος για να είναι υγιής ο εγκέφαλός μας.

Παίξτε παιχνίδια μνήμης: Ό,τι μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση, από κουίζ Sudoku μέχρι σταυρόλεξα και παιχνίδια με χαρτιά, η μνήμη μας μπορεί να παραμένει δυνατή όσο την εξασκούμε.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video