ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ακινησία: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο φλεβικής θρόμβωσης

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που κάθονται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο δημιουργίας θρόμβου στο αίμα.

 

Η κατάσταση είναι γνωστή και ως σύνδρομο οικονομικής θέσης, καθώς παρατηρείται συχνά σε επιβάτες που κάνουν πολύωρες αεροπορικές πτήσεις.

Νέα ιαπωνική μελέτη ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που κάθισαν για πολλές ώρες μέσα σε αυτοκίνητο μετά από μια φυσική καταστροφή κινδύνευαν από θρόμβο στα πόδια και τους πνεύμονες.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της ενημέρωσης σχετικά με τον κίνδυνο θρόμβωσης, επισημαίνουν οι ειδικοί.

thromb

 

Μετά τον σεισμό έντασης 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε το 2016 στην Ιαπωνία με επίκεντρο την πόλη Κουμαμότο, πολλοί άνθρωποι φοβήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω και των μετασεισμών. Κάποιοι διανυκτέρευσαν σε δημόσια καταφύγια, πολλοί όμως διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους.

Μια ανάλυση των νοσοκομειακών δεδομένων μετά από αυτό το γεγονός αποκάλυψε μια «επιδημία» θρόμβων αίματος στα πόδια των σεισμόπληκτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι θρόμβοι έφτασαν στους πνεύμονες.

Ειδικότερα, 51 σεισμόπληκτοι νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο για θρόμβους στο πόδι. Από αυτούς, οι 42 (ποσοστό 82%) είχαν περάσει τη νύχτα σε αυτοκίνητο. Σε 35 ασθενείς ο θρόμβος «ταξίδεψε» από το πόδι στους πνεύμονες, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που ονομάζεται πνευμονική εμβολή.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν πολύωρα αεροπορικά ταξίδια ή πρέπει να παραμείνουν σε ακινησία για μεγάλα διαστήματα, είναι απαραίτητο να σηκώνονται και να περπατούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην Καναδική Επιθεώρηση Καρδιολογίας.

 

Πηγή κειμένου: 

healthday.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video