ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καρκίνος και διατροφή: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Είναι γνωστό ότι η  κακή διατροφή επηρεάζει το βάρος. Επιστημονικές μελέτες όμως δείχνουν ότι συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Υπολογίζεται ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.

Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Επεξεργασμένες τροφές: Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία και περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού, κορεσμένων λιπαρών και συντηρητικών. αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, παχυσαρκίας και καρκίνου. Μελέτες έδειξαν ότι η κατά 10% αύξηση της κατανάλωσης πολύ επεξεργασμένων τροφών συνδέεται με 12% αύξηση του κινδύνου γενικού καρκίνου και 11% αύξηση του καρκίνου του μαστού. Αποφεύγετε τα έτοιμα προϊόντα ζύμης, τα αναψυκτικά, τα τυποποιημένα αλμυρά και γλυκά σνακ.

Τηγανητές πατάτες: Το ακρυλαμίδιο, μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν οι τροφές με άμυλο μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και επηρεάζουν το νευρικό και αναπαραγωγικό σύστημα. Αμυλούχες τροφές που έχουν καεί στο μαγείρεμα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες τοξικών ουσιών. Για να περιορίσετε το ακρυλαμίδιο, η Βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) συστήνει να μην ψήνετε και τηγανίζετε πολύ τα φαγητά που περιέχουν άμυλο (τοστ, πατάτες, ψωμί κλπ.).

Αλκοόλ: Αρκεί ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού κατά 5%, του στοματοφάρυγγα κατά 17% και του οισοφάγου κατά 30%. Περίπου το 5% των νέων καρκίνων και το 6% των θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση αλκοόλ.

Μπέικον: Τα επεξεργασμένα παράγωγα κόκκινου κρέατος, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά γενικά, αυξάνουν το κίνδυνο καρκίνου. Ειδικότερα, η κατανάλωση 50 γραμμαρίων (4 φέτες μπέικον ή ζαμπόν) καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%.

Πολύ ψημένο κρέας: Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα μπορεί να βλάψει το DNA. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, το κρέας που ψήνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε ανοιχτή φωτιά ή στο τηγάνι, σχηματίζει στην επιφάνειά του ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες που προκαλούν αλλαγές στο DNA, οι οποίες συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου. Η τακτική κατανάλωση υπερβολικά ψημένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος κατά 60% και διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Κόκκινο κρέας: Ανεξάρτητα από τον τρόπο μαγειρέματος, η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και του στομάχου.
Άσπρο αλεύρι: Μια διατροφή πλούσια σε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 49%, σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Καυτά ροφήματα: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όταν πίνετε καφέ ή τσάι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του οισοφάγου. Σε συνδυασμό με κάπνισμα και αλκοόλ, ο κίνδυνος πενταπλασιάζεται.

Ζάχαρη: Αν κόψετε τη ζάχαρη, μειώνετε τον κίνδυνο καρκίνου. Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη έχουν 27% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό. Η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού. Τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται γρήγορη ενέργεια για να αναπτυχθούν και η ζάχαρη τους την προσφέρει.

Γαλακτοκομικά: Η κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές αυτό οφείλεται στα λιπαρά των γαλακτοκομικών, το ασβέστιο και τις ορμόνες, ενώ κατ’ άλλους τα γαλακτοκομικά μεταβάλλουν τα επίπεδα βιταμίνης D και τεστοστερόνης.

Ποπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτων: Το πρόβλημα δεν είναι το ποπ κορν, αλλά n συσκευασία, το εσωτερικό της οποίας περιέχει ένα χημικό για να μην κολλάνε σε αυτή οι σπόροι καλαμποκιού. Καθώς η συσκευασία θερμαίνεται, η επικάλυψη αποσυντίθεται απελευθερώνοντας υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ, το οποίο έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος και του προστάτη.

Κορεσμένα λιπαρά: Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη, μια σημαντική αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης οδηγεί σε ταχύτατο πολλαπλασιασμό των βλαστοκυττάρων του εντέρου, επιτρέποντας έτσι τον σχηματισμό καρκινικών όγκων με 100 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αναψυκτικά: Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, αρκεί ένα αναψυκτικό την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος πολλών μορφών καρκίνου, όπως του ήπατος, του προστάτη, των ωοθηκών και της χοληδόχου κύστης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video