ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κολικός μωρού: Τί είναι και πώς να τον αντιμετωπίσετε

Πρόκειται για μια επώδυνη πάθηση που εκδηλώνεται πιο συχνά σε βρέφη ηλικίας από 2 εβδομάδων έως 4 μηνών. Η ακριβής αιτία του κολικού στα μωρά είναι άγνωστη, αν και έχουν εντοπιστεί μυριάδες παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτόν.

Ένας ορισμός είναι: συχνά επεισόδια με ακατάπαυστο κλάμα από το μωρό, που διαρκούν για περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα, για περισσότερο από 3 ημέρες την εβδομάδα, για τουλάχιστον 3 εβδομάδες συνολικά, σε ένα κατά τα άλλα υγιές βρέφος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο βρεφικός κολικός αρχίζει να υποχωρεί στους 3 μήνες και σπανίως επηρεάζει τα μωρά ηλικίας 6 μηνών και άνω.

Γενικά, ο βρεφικός κολικός δεν έχει συνδεθεί με οποιοδήποτε μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας.

Τα συμπτώματα των βρεφικών κολικών είναι συνήθως μη ειδικά και η διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο μετά τον αποκλεισμό κάθε άλλης πιθανής αιτίας των συμπτωμάτων αυτών. Τα τυπικά συμπτώματα που σχετίζονται με κολικούς του μωρού μπορεί να ποικίλουν σε σοβαρότητα, με μερικά μωρά να μην εμφανίζουν κανένα από αυτά τα συμπτώματα, εκτός από διαρκές κλάμα. Σε κάθε περίπτωση, τα πιο συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Κλάμα, το οποίο συνήθως περιγράφεται από τους γονείς ως “απαρηγόρητο” και “για κανένα προφανή λόγο”. Εμφανίζεται συνήθως τα βράδια, συχνά την ίδια ώρα κάθε φορά και πολύ συχνά, ακριβώς μετά το τάισμα του μωρού, αλλά είναι πιθανό να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Το κλάμα είναι πιο πιθανό να αρχίσει ξαφνικά και είναι συνήθως υψηλής συχνότητας και ενοχλητικό
 • Δυσκαμψία των άκρων, είτε σε έκταση, είτε κάμψη
 • Κοιλιακή διάταση (φούσκωμα) με ακαμψία της κοιλιάς κατά την άσκηση πίεσης
 • Εξάψεις, κόκκινο πρόσωπο
 • Παγωμένα πόδια
 • Σφιγμένες γροθιές
 • Το μωρό μπορεί να έχει αρκετά αέρια, είτε με ρέψιμο, είτε με μετεωρισμό

Τόσο εκείνα που θηλάζουν, όσο και αυτά που πίνουν το γάλα τους από μπιμπερό, τα μωρά μπορεί να υποφέρουν από κολικούς και η ακριβής αιτία είναι άγνωστη. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι το παθητικό κάπνισμα είναι ένας παράγοντας κινδύνου.

 • Τα αυξημένα επίπεδα βιοχημικών δεικτών, όπως η μοτιλίνη, η α-γαλακταλβουμίνη και το 5-ΗΙΑΑ OH οξικό οξύ, έχουν συσχετιστεί με βρεφικούς κολικούς
 • Έχει παρατηρηθεί, ότι το ψυχολογικό στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη βρεφικού κολικού στο μωρό
 • Κάποια μορφή γαστρεντερικής διαταραχής είναι πιθανό να αποτελέσει αιτία του βρεφικού κολικού
 • Ορισμένα τρόφιμα στη διατροφή της μητέρας κατά την περίοδο του θηλασμού, μπορεί να κάνουν πιο συχνό τον βρεφικό κολικό στο παιδί
Ετικέτες: 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video