ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Πότε φταίει ο θυρεοειδής;

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης αποτελεί μία περίπλοκη κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κόπωση είναι κοινό σύμπτωμα πολλών ασθενειών και οι πάσχοντες από το σύνδρομο έχουν μια σειρά από συμπτώματα, τα οποία δεν μπορούν να αντικειμενικοποιηθούν μέσω της φυσικής εξέτασης ή των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ωστόσο, η κλινική εικόνα του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης είναι συνήθως διαφορετική, και με σχετικά απλές εξετάσεις, είναι τις περισσότερες φορές αρκετά εύκολο να αποκλειστούν οποιεσδήποτε ορμονικές ανωμαλίες.

Δεν είναι γνωστό τι προκαλεί το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Οι επιπτώσεις είναι αυξημένες σε πολλούς ασθενείς με σοβαρή λεμφαδενοπάθεια από ιό Epstein Barr. Μερικές φορές μια ιογενής λοίμωξη μπορεί να αποδειχθεί ως έναυσμα για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, αλλά όχι πάντοτε.

thyroid2

 

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, τα συμπτώματα του συνδρόμου, όπως αδυναμία, κούραση και κατάθλιψη, μπορεί ενδεχομένως να συνδέονται με χαμηλά επίπεδα ορμονών του θυρεοειδούς.

Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χρόνινγκεν, στην Ολλανδία, συνέκριναν τη λειτουργία του θυρεοειδούς και τους δείκτες φλεγμονής μεταξύ 98 ανθρώπων με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και 99 υγιών.

Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είχαν χαμηλότερα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα, όπως T3 και T4, φυσιολογικά επίπεδα θυρεοειδοτρόπου ορμόνης και υψηλότερα επίπεδα rT3.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης διαγιγνώσκεται πρωταρχικά με βάση τα συμπτώματα, που είναι παρόμοια με αυτά του υποθυρεοειδισμού και αποκλείοντας υποκείμενες παθήσεις.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Endocrinology.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Υγεία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video